Skördefesten på Åland 2018

Tack alla besökare, försäljare och medhjälpare på parkeringen och i gårdsbutiken!  

Tack också till Folkmusiklaget Kvinnfolk som spelade så fint trots blåsten på lördagen.

Vi var med på Skördefesten 2018.

fredagen den 21 och lördagen den 22 september kl. 11.00-20.00.

Vi säljer våra egna produkter: frysta styckningsdetaljer av lammkött, lammfärs, lammsnäckor, olika grillkorvar, leverpastej, påläggskorv med olika kryddningar, bacon av åländsk gris, rökt lamm och rökt skinka. Lammskinn, garn, smycken. Honung och andra åländska delikatesser.

Följande försäljare fanns på gården:

Werner Sundberg och Dan Förström med familjer håller i den populära serveringen på Pub Svarta Gumsen. Mat och dryck med fokus på lamm. Grillade lammsnäckor, pizza och smörgåsar.   Kaffe med finfint kaffebröd från bageri Brödbiten. Försäljning av nybakat bröd, müsli och honung m.m. Öl från Stallhagen.

Odlarringen: Försäljning av fina åländska ekologiska grönsaker och rotfrukter, potatis och ägg.

Bärlunds/Jesper Berglund: Havtornssaft, havtornsmarmelad och havtornskross, nyttigt och gott!

Birgittas hantverk/Birgitta Häggblom: Textilhantverk, fina trasmattor, vackra kuddar i lappteknik, stickat och vävt.

Annelund/ Annette Häger-Ahlström: Ekologiskt odlade kryddor, underbara kryddblandningar och örtsalt. Ekologiskt beredda lammskinn från den egna gården Annelund i Hammarland. Ull och skinnprodukter. Ullvadd. Annette säljer även Sälskärs Fyr r.f.:s nyutgivna barnbok.

Wätteros Gård/ Lita Gustavsson och Bertil Andersson: Prisbelönt getost, killingkött och killingskinn.

Peders Aplagård/Siv och Peder Blomsterlund:  Äpplen, äppelbaserade produkter, och andra Aplabodsprodukter från Kökar.

Sodergards.ax/ Kim och Linda Pihl: Förädlingar och råvaror av de ekologiska grönsaker de odlar, honung från gården Södergårds i Jomala.

Sussie Nordberg och Mia Påvals: Matbröd, även glutenfritt, inläggningar, saft och sylt. Lammskinn från Vårdö.

Sarlings Rostade Kaffebönor och Torkade Teblad/ Sanna Sarling: Kaffe rostat på Åland. Te smaksatt med åländska ingredienser.

Susanne Söderman: Ägg, insektshotell/fjärilshotell, och hantverk. Hon har lovat ta med några av sina vaktlar, en liten hönsfågel som värper läckra ägg.

Viktor Förström och Mikaela Håkansson: Hemlagade tvålar gjorda på åländska råvaror. (Nyhet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s